Снимка: Булфото
fallback

Отваряйте си очите на четири, когато става въпрос за българите, дори и за телевизионно шоу.

Това пише в гръмко заглавие близкият до македонското правителство скопски всекидневник "Вечер".

Вестникът обвинява собственика на телевизия А1 (един от най-популярните канали в западната ни съседка, който е с национално покритие) Велия Рамковски, че излъчва българска пропаганда.

Поводът за нападките: А1 излъчи епизод от кастингите на Music Idol 3 в македонската столица, който българските зрители видяха миналата седмица.

В епизода беше показано участието на 15-годишната Мартина Кликовац, която е дъщеря на черногорец и българка от Велико Търново.

„Вечер“ преразказва този момент от кастинга по следния начин: черногорец и българка, които повече от 19 години живеят и работят в Македония, публично отрекоха съществуването на македонския народ. Частната телевизия А1 позволи дуетът Лили и Меланж публично да обявят, че македонският и българският език са едно и също и че македонците и българите са един народ в две държави. Преди участието на дъщеря й пред журито Лили каза, че е нямала проблеми с езика, защото тъй или иначе той бил еднакъв с българския. Нейният съпруг – черногорец, по-голям българин и от Тодор Живков, само потвърди тезата на жена си, че македонците и българите са един народ в две държави.

Dnes.bg припомня, че главният редактор на скопския всекидневник "Вечер" Драган Павлович Латас има сръбски паспорт.

Латас е и шеф в телевизия "Сител" - канал, който също като А1 има национално покритие в Македония.

Това не е първият път, в който на страниците на "Вечер" се публикуват остри материали срещу собственика на телевизия А1 Велия Рамковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

преди 15 години

Do 123.ne pishi gluposti. spomenatiyat Markovski e komunist i sqvsem yasno koy sa go napravili "makedonec" prez 1937 v Bqlgariya ima 2 komunisticheski partii predanni na kominterna.Tova koeto sega pishesh e nishto drugo osven prodqlzhenie na deloto na kominterna.

130

viki11

преди 15 години

Не го намирам като комплекс за малоценност. След едно робство, сръбско, хората не искат ново. Знае ли човек накъде ще избие! Много македонци си знаят, че са потомствени българи, имат тази родова памет. Останалото са политически игри и по-скоро интриги от личности и журналисти. Болен въпрос - обичат да бъркат в раната. Да се радваме, че сме си върнали южна България и северни части, че сега щяха да са сигурно и те като Македония, объркани.

129

jiko

преди 15 години

opredeleno imat kompleks za malocennost )))

fallback